Showballet Poertwa is in 1976 opgericht door Ine en Willy Scase, en al die tijd zijn zij nog steeds betrokken bij Poertwa. Na maart 2016 hebben zij de regie overgedragen aan een aantal enthousiaste vrijwilligers waaronder een nieuw bestuur. Poertwa is een dansvereniging voor de leeftijd van 6 tot en met circa 26 jaar oud. De bekendste groep is de Showdance groep welke bestaat uit 16 enthousiaste en ervaren danseressen, in de leeftijd van 15 tot 26 jaar. Alle dansen, kostuums en make-up zijn geheel in stijl aangepast en zelf ontworpen, dus uniek! Het dansrepertoire is zeer uitgebreid met diverse shows in verschillende thema’s met uiteenlopende muziek. Maar één ding hebben ze gemeen: u bent verzekerd van een wervelende show vol passie, glitter en glamour!

In de afgelopen 40 jaar heeft Poertwa vele successen behaald in zowel binnen- als buitenland. Onder andere TV-optredens in Nederland en België, voorprogramma’s van artiesten als Lee Towers, René Froger, Frans Bauer en Jody Bernal, maar ook gala-avonden, personeelsfeesten, openingen, jubilea, zittingsavonden en themafeesten. Dit is slechts maar een greep uit de optredens die zij hebben verzorgd! Daarnaast was Poertwa meervoudig Nederlands Kampioen Showdans, en bij deelname aan een Europees Kampioenschap behaalden zij zelfs de tweede prijs!

 

Klik hier om kennis te maken met onze groepen.

 

Maak kennis met het bestuur

Foto 14-08-17 14 20 17

V.l.n.r.: Maaike Mennen (penningmeester), Elly Seijkens (bestuurslid/kleding), Debby Gijsbers – Spetgens (bestuurslid/activiteiten), Sanne Jentjens (bestuurslid/communicatie), Janne Berkers (voorzitter), Monica Bellemakers (secretaris), Christel Berkers (bestuurslid/contactpersoon groepen).
Overige functie: Lizzy Seijkens (PR en Multimedia Design).